top of page
  • Foto van schrijverNouska

Duurzame Sinterklaas Cadeau tips voor peuters en kleuters

Het is de tijd van Sinterklaas en omdat wij graag bewuste, duurzame en leuke cadeautjes geven, ben ik gaan snuffelen bij De Kleine Planeet om cadeautjes te shoppen. Zij hebben leuke duurzame merken, cadeautjes die lang mee gaan, creatief zijn en veel open einde speelgoed. Keuze genoeg in de winkel of in hun webshop.

Sinterklaas is een feest van geven en ontvangen. Maar dat kan allemaal heel goed op een manier waarbij we elkaar geen troep geven, lang met speelgoed spelen en bewust na blijven denken. Ik vind het zelf ontzettend leuk om met cadeautjes bezig te zijn voor anderen. Ik ben dol op het verrassingselement en iets geven waar ze echt blij van worden. Tegelijkertijd probeer ik dit altijd heel bewust te kiezen. Veel van de cadeautjes en ons speelgoed überhaupt is tweedehands of van een duurzaam merk of van merken waarvan we weten: hier wordt nog jaren mee gespeeld.

Dit jaar wil ik ook iets zelfgemaakts in de zak doen, zo ben ik van plan speelgoed theezakjes te maken van restjes vilt en twee herfst kaboutertjes voor de herfsttafel. Er zitten dus nieuwe, tweedehands, nuttige, maar ook zelfgemaakte cadeautjes in de zak van Sint dit jaar.


We kijken naar hun lijstje, maar we maken altijd een combinatie van dingen die ze graag willen, nodig hebben en wat binnen ons budget en normen en waarden ligt. Zo krijgen ze dit jaar naast wat speelgoed ook een eigen elektrische tandenborstel, schijfpen en nieuwe drinkfles, omdat ze die nodig hebben. Zoveel leuker om nuttige dingen op een speciaal moment te krijgen en in een cadeaupapiertje voelt het helemaal bijzonder. Ook vind ik een boek onmisbaar.


In hun schoentjes doen we twee keer een kleiner cadeautje. Hieronder zal ik je een aantal cadeautjes laten zien waarvan er een paar in de schoen gaan en een aantal bewaard worden voor pakjesavond. Vooral voor S. waren we goed geslaagd bij De Kleine Planeet.

Maileg engeltje in koffertje S. kreeg deze afgelopen week al in haar schoen en is verliefd. Ik heb haar nog niet eerder met zoiets kleins zo blij gezien. Het muisje is dan ook wel echt heel schattig, dat wist ik. Maar dat ze er zo gek op zou zijn had ik niet verwacht. Dat beloofd wat met pakjesavond!


Maileg Muizen grote broer en zus Deze twee lieve muizen zijn wat groter dan de andere en hebben magneetjes in hun handjes. Daardoor kunnen ze ook spulletjes of elkaars handjes vasthouden. Ik weet nu al dat ze dit duo geweldig gaat vinden. Ze passen heel mooi bij een Grimms Poppenhuis dat ze ook krijgt (via marktplaats).Klei van Djeco Ik houd van het merk Djeco, ze hebben hele mooie puzzels, knutselspullen, speelgoed en dus ook klei. Deze klei is echt heerlijk zacht en aangezien S. dol op kleien is en F. er lekker motorische vaardigheden mee kan oefenen, is dit cadeau als gezamenlijk cadeautje erg geschikt. Ze krijgen soms dingen samen, om te delen en om te zien hoe leuk dat is.


Stickers van Djeco Stickers zijn hier altijd een groot succes. Ze versieren er hun eigen spullen mee en knutselen vaak. Ook hebben ze een 'kunst boek' waar ze vrij in creëren en daar plakken ze vaak ook stickers bij. Deze stickers hebben iets extra’s, want buiten dat ze erg mooi zijn, zijn ze ook glimmend met goud en hebben ze textuur. F. krijgt de robot stickers en S. de fantasy stickers. Dit wordt een schoencadeautje samen met een chocoladeletter.

Huisje van Grimms Dit huisje krijgen ze ook samen. De neutrale items van Grimms vind ik zelf ook gewoon heel erg mooi. Ze staan leuk in huis en er wordt altijd wel mee gespeeld. Dit huisje gaat waarschijnlijk in combinatie met hun dieren, maar ook de Maileg muizen goed gebruikt worden. Het is zulke mooie kwaliteit en overal mee te combineren. Niet alleen mooi, maar ook oersterk.

Nagellak van Snails Deze nagellak gaat er met water gewoon weer af en bevat verder geen troep. Ik vind dat wel een heel fijn idee met kinderen nageltjes. S. pulkt nagellak altijd weer van haar nagels en steekt haar vinger in haar mond om het eraf te krassen. Ik vind dit soort nagellak dan een veel beter plan en het werkt super fijn!

Ze is altijd erg blij met nagellak van Snails.

Sokken van Joha Dit is een paar mooie wollen sokken voor mij. Verder koopt Sim nog een cadeautje voor mij, maar deze kon ik niet laten liggen. Deze mogen voor 5 december in de zak om mijn voetjes de komende maanden in een fijn kleurtje en zacht stofje warm te houden! Heel erg blij mee!


Op mijn Instagram vind je nu een Reels waaronder je mee kunt doen om 50,- shoptegoed te winnen bij De Kleine Planeet!Doe je mee?


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page